Göra islatte hemma

Är du sugen på att göra islatte hemma? Drycken kan tillredas på väldigt många olika sätt. Knaprigt, fluffigt, tunt, krämigt, starkt, svagt, smaksatt, naturellt... ja det finns en hel del olika varianter. Men det som alla har gemensamt är att det i alla fall ska vara härligt svalkande en varm sommardag. Testa våra recept och lär dig hur du kan göra egen islatte hemma!

Islatte – 4 recept

Vi vet att ni alla föredrar olika versioner och därför har vi skapat fyra olika recept på islatte som man kan utgå ifrån. Det alla våra recept har gemensamt är en dubbel espresso, 2 dl mjölk, cirka 6–8 isbitar och eventuell smaksättning eller sötning. Pröva dig fram och skapa en egen perfekt hemmagjord islatte!

Knaprig

För att uppnå en islatte med krossad is som har en slush-liknande konsistens så kör man helt enkelt alla ingredienser i en blender, kan behövas några extra isbitar.

Fluffig

Fyll en cocktail-shaker med alla ingredienser och skaka igång dagen med en fluffig islatte.

Tunn

Brygg espresson i en espressomaskinoch häll på eventuell smaksättning eller sötning medan den fortfarande är varm. Blanda runt och fyll därefter glaset med is. Avsluta med att hälla på mjölken och rör runt med en lång sked eller sugrör så att drycken beblandas ordentligt.

Krämig

Vill man ha drycken lite tjockare så kan man slå på lite grädde. Börja med att brygga espresson, tillsätt eventuell smaksättning eller sötning och kyl den genom att lägga ned en isbit eller två i koppen. Använd sedan en cocktail-shaker för att vispa upp grädden medan espresson kyls. Häll över espresson i grädden och tillsätt mjölk samt is. Skaka ihop ingredienserna.

ESPRESSOMASKINER

För att brygga espresso behöver du en espressomaskin och en kvarn.

Espressomaskiner för hemmabruk
Kaffekvarnar för hemmabruk