Vad är Freddo cappuccino?

En Freddo cappuccino är den perfekta lösningen för att få en kylande och god kaffedryck på sommaren. Drycken härstammar från Grekland och kan beställas på i princip alla barer där nere. Den innehåller espresso, mjölk, is och oftast någon form av sötning. Det som särskiljer denna dryck från en traditionell cappuccino är dess unika konsistens och beredningsmetod. Medan en klassisk cappuccino är varm och skummad, erbjuder denna dryvck en svalkande och luftigare textur, perfekt för att njuta av under varma dagar. Gör din egen Freddo cappuccino – följ vårt recept och njut av din favoritdrink när du vill!


Freddo cappucino recept

Så här gör du:

  1. Ta fram ett glas och fyll det med mycket is.
  2. Brygg sedan en espresso, enkel eller dubbel beroende på önskad intensitet, och kyl den. Snabbaste sättet att kyla espresson är att hälla ned espresson i det isfyllda glaset och röra om.
  3. Därefter häller du på sötning eller smaksättning efter smack och tycke.
  4. Rör runt sötningen och espresson så att de blandas, efter det ska mjölken vispas. Ett tips är att använda laktosfri mjölk. Efter många gjorda Freddo cappuccino på huvudkontoret har vi alltid fått extra krämig och fluffig mjölk när vi använt laktosfri mjölk!
  5. För att vispa mjölken kan man använda ett par olika sätt i mån av utrustning och tid. Caféer kan till fördel använda sig av exempelvis F4 stavmixer som vispar mjölken på nolltid. För hemmabruk kan man använda en blender, stavmixer eller en vanlig visp.
  6. Vispa mjölken tills den uppnår en gräddig konsistens, som sedan hälls i kaffeblandningen. Målet är att mjölken ska skapa ett eget skikt ovanpå kaffet som kunden eller den som ska dricka drycken själv får blanda runt.
  7. Nu är drycken redo att avnjutas, till fördel med ett sugrör så att man kan blanda allt och ta sig emellan isen!

ESPRESSOMASKINER

För att brygga espresso behöver du en espressomaskin och en kvarn.

Espressomaskiner för hemmabruk
Kaffekvarnar för hemmabruk