Baristakurs

Monteriva erbjuder nu en länge efterfrågad baristakurs för hemanvändare! Mellan 11-14 på utvalda dagar erbjuds en 3 timmar lång hemmabaristakurs där det ingår en smörgås samt fika (och självklart massor av kaffe!).

Kursen leds av en erfaren barista som lär er både teoretiskt och praktiskt allt att möjligt om kaffe. Ni kommer självfallet få öva på våra espressomaskiner och vår barista kommer att assistera er för bästa resultat. Alla frågor är bra frågor så fråga gärna på under kursen om ni undrar något. Antalet deltagare per kurs är ungefär 10 och därmed blir kursen personlig så att alla får rätten till den tid och kunskap som denne önskar. För att förenkla utbildningsprocessen kommer ni att tilldelas varsin pamflett med bland annat kafferecept som ni gärna får behålla och använda hemma för att åstadkomma det perfekta kaffet.

FÖRKUNSKAP

Baristakursen kräver inga förkunskaper. Den är lämplig för er som funderar på att köpa en espressomaskin och er som redan har en espressomaskin och önskar en ökad kunskap. Alla som vill lära sig mer om kaffe är varmt välkomna. I första hand riktar sig kursen till dig som vill göra bättre kaffe hemma.

Det finns även kurser för er som arbetar professionellt som barista. Vänligen kontakta vår kundservice om en sådan kurs önskas.

INNEHÅLL

Eftersom att alla kurser är unika kommer kursinnehållet att anpassa sig efter dess elever. Därmed kommer kursen att se annorlunda ut från gång till gång men basprincipen är alltid densamma. En kort genomgång av kaffets historia och dess olika recept är startpunkten för kursen. Under detta kommer ni förhoppningsvis även att få lära känna de andra deltagarna lite bättre så att ni kan känna er bekväma i deras närvaro. Efter detta kommer ni att teoretiskt och praktiskt lära er om kursens 3 grundpelare:

BRYGGNING AV ESPRESSO

Här lär ni er hur man på ett korrekt sätt brygger alla kaffedryckers bas; espresso. Allt ifrån värmen på espressomaskinen till vilket tampingtryck ni bör tillämpa och hur kvarnen bör vara inställd lärs ut.

SKUMNING AV MJÖLK

Efter genomgången av hur man brygger espresso får ni även lära er hur man på bästa sätt kan använda sig av mjölk för olika kafferecept. Andel mjölk och skum till andel kaffe i en cappuccino är ett exempel.

RENGÖRING AV KAFFEMASKINER

Den sista grundpelaren utgörs av rengöring av espressomaskinen och kvarnen. Det må låta tråkigt men under kursens gång kommer ni att lära er hur viktigt det är med rengöring.