Caffè moka

Caffè Moka är precis som espresso en bryggmetod som är vanligt förekommande i Italien, Spanien och Portugal. Detta gör det till ett intressant alternativ för människor som vill utforska olika kaffekulturer. Resultatet blir en koncentrerad kaffedryck med fyllig smak. Caffè Moka är ett utmärkt alternativ för människor som vill ha en kraftfull, aromatisk kaffesmak.

Hur gör man en moka kaffe?

För att brygga moka kaffe behöver du en mokabryggare, ett finmalt kaffe och gärna espressokoppar att servera i. Mokabryggare finns i flera storlekar och de skall alltid bryggas fulla.

Recept

Så här gör du:

  1. Mät upp kallt vatten till strax under ventilen.
  2. Dosera kaffe utan att packa kaffet slätstruket i filtret.
  3. Skruva ihop bryggaren och sätt på spisen med hög värme.
  4. När vattnet närmar sig kokpunkten trycks det genom kaffet. Trycket är lägre än vid espressobryggning och vattentemperaturen högre.