ESPRESSO MARTINI - RECEPT

Med vårt Espresso Martini-recept kan du enkelt blanda till en trendig och smakrik drink som kombinerar det bästa av två världar: riktigt stark espresso och mjuk vodka. Det är den perfekta cocktailen för kaffälskare som söker en extra kick!

HUR GÖR MAN ESPRESSO MARTINI?

För att göra en Espresso Martini behöver du bara några få ingredienser och följa några enkla steg. Följ våra tips för att få till en perfekt kaffedrink!

INGREDIENSER

1 glas
  • 5 cl kall espresso
  • 2,5 cl vodka
  • 2,5 cl kaffelikör
  • Kaffebönor som topping

SÅ GÖR DU

  1. Brygg espresson i en espressomaskin och låt den svalna helt.
  2. Fyll en shaker med is för att säkerställa att din drink blir härligt kyld.
  3. Tillsätt den kalla espresson, vodkan och kaffelikören i shakern.
  4. Skaka kraftigt i cirka 15 sekunder. Detta är viktigt för att skapa den klassiska skumtoppen som är viktig för en Espresso Martini.
  5. Sila försiktigt blandningen och häll sedan upp i ett välkyld martini-glas. Servera genast.
  6. Valfritt: Toppa med några kaffebönor på toppen av skummet.


VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

VILKEN KAFFELIKÖR TILL ESPRESSO MARTINI?

För att skapa en autentisk och smakrik Espresso Martini rekommenderar vi att använda Kahlua som kaffelikör. Denna likör kompletterar den starka espresson och den rena vodkan, vilket ger en harmonisk och välbalanserad cocktail.

VILKET URSPRUING HAR DRINKEN?

Drinken har sitt ursprung i London under slutet av 1980-talet och skapades av bartendern Dick Bradsell. Med tiden kom drinken att kallas "Espresso Martini" på grund av serveringen i ett martini-glas, och den har sedan dess blivit en modern klassiker världen över.

HUR FÅR MAN TILL SKUMMET PÅ EN ESPRESSO MARTINI?

För att få till det karaktäristiska skummet på en Espresso Martini är hemligheten att skaka drinken kraftigt med is. Detta hjälper till att oxidera innehållet och skapar en fin, tjock skumkrona när du silar drinken i glaset.