DAGLIG RENGÖRING
Rengöring vid dagens slut är ett måste för alla caféer och restauranger som vill hålla sina kunder nöjda. Det må ta ett par minuter extra varje dag men vi garanterar att detta förebygger problem och svårigheter som ni annars skulle kunna stöta på. Följ bara dessa enkla steg för ett perfekt resultat. Om ni vill skriva ut instruktionerna så har vi sammanställt en pdf.

Blanda 2-4 centiliter Puly Mjölkrengöring i ett glas med kallt vatten. Öppna ångan i 10 sekunder för att värma upp ångröret. Stäng av ångan och placera ångröret i glaset med rengöringsvätska. Denna vätska sugs in i ångröret och löser upp mjölkrester som byggts upp under dagen. Gör samma procedur för alla ångrör som använts. Låt ångröret ligga blötlagd under tiden som övriga moment utförs. Ta därefter bort rengöringsvätskan från ångrören. Blås ur ångan ordentligt och torka av ångröret med en Latte-duk.

Ta loss filterna ur handtagen och placera dem tillsammans i ett kärl. Häll 3-4 matskedar Puly Caff Plus pulver i kärlet. Fyll upp med hetvatten så att metalldelarna blir helt blötlagda. Låt stå medan övriga moment utförs.

Borsta bryggrupperna med rengöringsborsten runt de inre sidorna. Detta gör man för att ta bort kafferester som fastnat i bryggruppen.

Placera en blindsil (sil utan hål) i en filterhållare. Fyll blindsilen med 1 tesked Puly Caff Plus pulver och sätt handtaget i bryggenheten. Slå på/av bryggningen med den manuella bryggknappen (eller spaken på en manuell maskin). Bryggningen behöver bara vara igång några sekunder för att det ska bli tryck i gruppen. Upprepa 10-15 gånger. Ta loss handtaget från bryggruppen och skölj 10 sekunder eller tills vattnet är klart. Upprepa momentet för varje bryggenhet.

Häll av kärlet med handtag och filter. Skölj av alla detaljer noggrant. Montera filterna i handtagen och placera dem i bryggrupperna. Det är praktiskt att lyfta ur spillbrickan för sköljning och avtorkning i en vask. Torka av och slå en matsked Puly Caff Plus i uppsamlingskoppen under spillbrickan. Häll ett par deciliter hetvatten över. Det gör att flödet i avloppet hålls på topp.

Tvätta maskinen med en fuktig Macchina-duk för att få bort fingeravtryck, kafferester och liknande. Spraya maskinen med Puly Igienic spray och polera med en torr Barista-duk för att få bort eventuella vattenränder för att skapa ett skinande resultat.