Utbildning
Precis som med det mesta här i livet, kunskap och övning ger ett bättre resultat. För att det absolut bästa möjliga resultatet ska kunna uppnås så behöver hela processen vara felfri. Bonden gör sitt yttersta för att odla högkvalitativa bönor och rostaren förädlar bönorna för att sedan skicka vidare den färdiga produkten till de slutgiltiga säljarna som strävar efter att hitta den ultimata kaffesorten för ert tycke samt lära er hur den ska bryggas på bästa sätt. Vi på Monteriva vill förmedla vår kunskap för att ni ska kunna uppnå det perfekta kaffet.
CAFÉ & RESTAURANGER
Vår grundutbildning anordnas varje vecka i Stockholm. Normal kurstid är vardag kl 09:00-12:00 eller 13:00-16:00. Kursen riktar sig både till nybörjare och till dig som arbetat en tid. Vi ser helst att du prövat på att brygga och skumma mjölk på arbetsplatsen före kursen. På kursen går vi bland annat igenom:- Kaffets ursprung
- Hantering av råvaran
- Maskinernas funktioner
- Bryggteknik
- Mjölkskumningsteknik
- Rengöring och underhåll av maskinerna