Vad är frappé?
Frappé är en svalkande kaffedryck som uppfanns i Grekland år 1957. På i princip alla grekiska caféer går denna dryck att beställas. I originalet skakar man ihop kaffe, vatten och socker för att skapa en skumtäckt islatte som man sedan toppar med några iskuber och ett sugrör. Drycken har genomgått ett flertal förändringar genom åren. Den vanligaste justeringen är att allt fler har ersatt vattnet mot mjölk för att skapa en fylligare version. I och med detta har även en betydligt mer krämig frappé-kaffe uppkommit där man i stället använder glass.
Det går även att byta ut Da Vinci Caramel Sauce mot Da Vinci Strawberry Sauce för att skapa en jordgubbsfrappé. Toppa då frappén med en jordgubbe för att lyxa till det.
FRAPPÉ – 4 RECEPT
Med våra frappé-recept kan du enkelt skapa en mängd olika smakvarianter, från klassiska kaffesmaker till mer kreativa och unika smakkombinationer. På så sätt kan du alltid hitta en kaffe frappé som passar din personliga smak!ORIGINAL
- 1 dubbel espresso
- 1 dl / 70 g Da Vinci Frappé Vanilla
- 1 1/2 dl mjölk
- 1 skopa / 7–8 bitar / 115 g is
MOCHA
- 1 dubbel espresso
- 1 dl / 70 g Da Vinci Frappé Vanilla
- 1 1/2 dl mjölk
- 1 msk Cioccolata Calda Fondente
- 1 skopa / 7–8 bitar / 115 g is
- Toppa med grädde och ringla över Da Vinci Chocolate Sauce.
KARAMELL
- 1 dubbel espresso
- 1 dl / 70 g Da Vinci Frappé Vanilla
- 1 1/2 dl mjölk
- 2 pumpar / 1/2 dl Da Vinci Caramel Sauce
- 1 skopa / 7–8 bitar / 115 g is
- Toppa med grädde och ringla över Da Vinci Caramel Sauce.
Det går även att byta ut Da Vinci Caramel Sauce mot Da Vinci Strawberry Sauce för att skapa en jordgubbsfrappé. Toppa då frappén med en jordgubbe för att lyxa till det.
DA VINCI
Detta härliga frappépulver från Da Vinci är hur enkelt som helst att blanda ihop. Färdig frappé på en minut genom att addera mjölk, espresso och is i en blender tillsammans med pulvret. Använd en syrup eller sås för att göra drycken ännu lyxigare. Till skillnad från originalreceptet rekommenderar vi att man krossar isen samt även blandar Da Vinci Frappé med mjölk, men det går absolut att blanda med vatten om man hellre vill det. Krossningen av isen ger drycken en härlig konsistens och en fylligare känsla. Hur krossad isen ska vara är en smaksak, vissa föredrar det där lilla tuggandet medan andra vill ha sin frappé slät.ESPRESSOMASKINER
För att brygga espresso behöver du en espressomaskin och en kvarn.Espressomaskiner för hemmabruk
Kaffekvarnar för hemmabruk