Helautomatisk

Trycka-på-knappen kaffemaskiner har samma enkelhet som en kapselmaskin men ett högre inköpspris. Fördelen är att man fritt kan välja kaffe. Dessutom så maler den kaffet färskt vid bryggning.

Generellt så är de flesta helautomatiska kaffemaskinerna bäst lämpade för att brygga lite större koppar kaffe som caffè lungo. De flesta kaffemaskinerna är byggda nästan uteslutande i plast, inklusive själva bryggenheten. Plast är väldigt dåligt på att leda värme och temperaturstabiliteten lider av det - och därmed kaffesmaken.

Ett par tips på hur du kan förbättra smakupplevelsen på en helautomatisk maskin:

  • Ställ kvarnen så den maler så fina korn som möjligt, det utökar bryggtiden och drar ur rätt aromer ur kaffet.
  • Öka kaffedoseringen, mer kaffe ger mer smak och det ökar motståndet så att kaffet rinner saktare.
  • Aktivera funktionen av förblötning om maskinen har det, förbättrar oftast extraktionen.
  • Utgångspunkten är att espresso bryggs på 25 sekunder (från det att pumpen börjar jobba) och det skall bli 25 ml kaffe i koppen.

På jobbet kan det vara väldigt praktiskt med en kaffemaskin helautomatisk eftersom den är lätt att använda. Dessutom är kontorsanpassade maskiner ofta utrustade med funktioner som möjliggör tillverkning av olika drycker, så som mjölk och choklad. Detta breda utbud av drycker är ett välkommet tillskott på arbetsplatser. Hos Monteriva kan du enkelt hyra kaffemaskin kontor.

Det finns en stor variation i pris på helautomatiska maskiner och det är inte säkert att kaffet smakar bättre för att maskinen kostar mer. Men det brukar finnas fler funktioner och ett gedignare utförande på dyrare maskiner.
HELAUTOMATISKA KAFFEMASKINER FÖR HEMMABRUK
Hemma kan det vara bekvämt att bara behöva trycka på en knapp för att få din morgonkaffe serverad. Vissa modeller skummar dessutom mjölken automatiskt åt dig för en god cappuccino eller caffè latte.
HELAUTOMATISKA KAFFEMASKINER FÖR KONTOR OCH SERVERINGAR
På jobbet är det praktiskt med en helautomatisk kaffemaskin. Den brygger alltid en kopp kaffe färsk av hela kaffebönor. Kaffe med mjölk serveras med färsk mjölk eller för mindre krav på rengöring och underhåll med mjölkpulver.