Vad är Kaffe mocca?

Caffè Mocha, Mocca kaffe eller Mocaccino – kärt barn har många namn. Essentiellt är det en latte med chokladsmak. Denna lätt sötade dryck uppskattas ofta av nya kaffedrickare då den är väldigt balanserad i smaken. Kaffe mocca är gjort av en mix av espresso, varm mjölk och choklad. Det är en aromatisk och krämig dryck som är perfekt att njuta av när du behöver en kickstart på morgonen eller som en uppfriskande paus under dagen.

Hur gör man Kaffe mocca?

Moccha kaffe är en läcker och smaksatt kaffe som kan göras hemma utan problem. I vårt recept beskriver vi hur man gör Kaffe mocca med några enkla steg. För att få till den perfekta caffé mochan, rekommenderar vi att du använder espressokaffe av hög kvalitet.

Recept

Så här gör du:

  1. Brygg en enkel eller dubbel espresso i en stor kopp eller ett latteglas.
  2. Skumma mjölk medan kaffet bryggs.
  3. Häll därefter en liten andel mjölk över espresson. Ta en skopa (ca. 2 matskedar) Cioccolato Calda Fondente, alternativt 1 del kakao och 2 delar socker, och häll på espresso- och mjölkblandningen.
  4. Blanda runt mixen tills dess att inga klumpar syns.
  5. Fyll därpå koppen eller glaset med den resterande skummade mjölken. Servera som den är eller pudra lite kakao över för lite lyxigare känsla.

ESPRESSOMASKINER

För att brygga espresso behöver du en espressomaskin och en kvarn.

Espressomaskiner för hemmabruk
Kaffekvarnar för hemmabruk