Navigation arrow prev
Navigation arrow next
  • Dot Navigator
  • Dot Navigator
  • Dot Navigator
Ascaso
Ascaso tillverkar espressomaskiner samt tillbehör skapade till alla från nybörjaren och hemmaanvändaren till experten och professionellt bruk.

Ascaso är en spanskt företag från Barcelona som startades 1962 av Jesús Ascaso. Från början tillverkades och såldes endast reservdelar till espressomaskiner men efter en hel del expansioner tillverkas nu espressomaskiner, kaffekvarnar och reservdelar samt andra tillbehör som en kaffedrickare behöver i deras 10.000m² stora fabrik i utkanten av Barcelona. 85 anställda handtillverkar hela Ascaso sortimentet med största noggrannhet. Monteriva är generalagent för Ascaso Factory i Sverige.
Produkter
Reservdelar

OM ASCASO ESPRESSOMASKINER

Att Ascaso espressomaskiner ser ut som unika hantverk är en självklarhet när man går mellan de små perfekt uppradade korridorerna i fabriken. Svarta tröjor med ett charmigt tryck porträtterande en siluett av deras världskända Dream espressomaskin dyker upp på de anställda som jobbar i gångarna. Värmen från det spanska klimatet är genomträngande och fläktar står utplacerade vid varje anställd tillsammans med ett gäng vattenflaskor. Koncentrationen är trots allt det enda man kan se i deras ögon. Varje detalj ska sitta precis rätt och allt ska behandlas med största omtanke. En del av Ascasos filosofi är att allt ska göras med kärlek och med kärlek görs verkligen allt.

Ascaso gillar att uppgradera lite i taget och tar ständigt fram nya förbättrade delar som placeras i maskinerna. I processen av en ny komponent testas den noggrant ut för att säkerhetsställa att den fungerar på ett korrekt sätt. Ascaso espressomaskiner sätts ihop för hand med precision där den nya uppgraderade delen får vara med och när allt ser ut att vara klart genomgår maskinen en rad olika tester. Där inne i deras "Top Secret" testrum välkomnas skämtsamt endast behöriga och Wikileaks. Maskinen prövas om och om igen för att säkerhetsställa att allt är rätt och att den nya komponenten bidrar med en förbättring. En genuint pålitlig maskin som håller länge är Ascasos strävan.

SERVICE OCH REPARATION

Monteriva är generalagent för Ascaso kaffemaskiner. Vi utför service och reparation på samtliga kaffemaskiner från Ascaso. Semiprofessionell espressomaskin lämnas normalt in i vår butik för service och reparation. I Stockholm behöver det inte föranmälas utan kom förbi med maskinen så åtgärdar vi den normalt inom 5 arbetsdagar. Stora espressomaskiner lagar vi oftast hos kund, kontakta vår kundservice för bokning.

GARANTI

Monteriva hanterar garantiåtgärder för alla kaffemaskiner som vi har sålt direkt eller via någon av våra återförsäljare. Kaffemaskiner lämnas hos oss för garantiåtgärder. Står du i tankarna inför köp så bör du beakta värdet av att ha bra service & support, det är ingen slit och släng-produkt du överväger. Här kan du läsa mer om våra köp- och garantivillkor.