STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

träffar.

No hits.

Frappé

Från Grekland kommer denna svalkande kaffedryck som uppfanns år 1957. På i princip alla grekiska caféer går denna dryck att beställas. I originalet skakar man ihop kaffe, vatten och socker för att skapa en skumtäckt islatte som man sedan toppar med några iskuber och ett sugrör. Drycken har genomgått ett flertal förändringar genom åren. Den vanligaste justeringen är att allt fler har ersatt vattnet mot mjölk för att skapa en fylligare version. I och med detta har även en betydligt mer krämig variant uppkommit där man använder glass.

Följande recept ger ungefär 3 dl färdig dryck. Börja med att addera alla ingredienser i en blender. Mixa sedan ihop allt tills isen har krossats rejält. Häll upp i ett högt glas och garnera med eventuella toppings och avsluta med att sätta i ett sugrör.

Original Frappé

  • 1 dubbel espresso
  • 1 dl / 70 g Da Vinci Frappé Vanilla
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 skopa / 7–8 bitar / 115 g is

 

Utvalda produkter

Fler recept

En traditionell frappé görs inte med smaksättning men på senare dagar har det blivit allt mer efterfrågat. Understående länk innehåller några fler recept som man själv kan använda som bas och sedan experimentera vidare med för att göra lite extra unikt.

Klicka här

 

Menu