STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

träffar.

No hits.

Rocket Espresso

Rocket Espresso startades av nyazeeländaren Andrew Meo och italienaren Daniele Berembruch med ett specifikt mål: att skapa vackra handgjorda espressomaskiner som kan göra den finaste espresson. "Fatto a Mano" säger de, gjorda för hand säger vi och världen säger perfektion.

Vissa anser att espressomaskinerna som tillverkades av det italienska företaget ECM under 1980-talet är legendariska. Rocket Espresso köpte rättigheterna till att tillverka just dem och de senaste åren har de jobbat mot att skapa den bästa upplevelsen för alla kaffeälskare. De tillverkar både kaffemaskiner och tillbehör, exempelvis skumkannor och pressar.

Kaffemaskiner

Rocket Espresso har tillverkat följande kaffemaskiner som vi lagerför reservdelar till och har stor kunskap om. Giotto och Cellini är de vanligast förekommande espressomaskinerna. Namnet anger vilken yttre form maskinen har, konstruktionen i övrigt är likadan för motsvarande utförande.

Premium Plus, Plus, Plus V2, Appartamento

Dessa maskiner tar endast vatten från inbyggd tank och har vibrationspump. Temperaturreglering med pressostat, termosifon värmeväxlare och vibrationspump. Föregångare till dessa maskiner listar vi under varumärket ECM.

Giotto Premium Plus
Giotto Plus
Giotto Plus V2
Giotto giro d'Italia limited edition - jubileumsmaskin begränsad upplaga 100 numrerade exemplar. Nr 2/100 finns uppställd i vår butik.

Cellini Premium Plus
Cellini Plus
Cellini Plus V2
Cellini Classic

Appartamento - lanserad 2016 som en prisvärd instegsmaskin i kompakt utförande.

Plus PID / PID

Rocket Espresso Plus PID är en vidareutveckling av Plus V2. Temperaturstyrning sker med PID vilket innebär att temperaturen avläses med en NTC och regleras elektroniskt. Temperaturen kan justeras på en display som sitter dold under spillbrickan. Kokaren är isolerad vilket sänker elförbrukningen.

Cellini Plus PID
Giotto Plus PID

Type V

Rocket Espresso Type V är uppföljare av Plus PID/PID med förnyad design. Temperaturstyrning sker med PID vilket innebär att temperaturen avläses med en NTC och regleras elektroniskt. Temperaturen kan justeras på en display som sitter dold under spillbrickan. Kokaren är isolerad vilket sänker elförbrukningen.

Mozzafiato Type V
Giotto Type V

Evoluzione

Rocket Espresso Evoluzione har möjligheten att ta vatten från den inbyggda tanken eller anslutning till vattennät. Spillvattenbrickan kan tömmas manuellt eller kopplas till avlopp. Rotationspump som ger tystare gång och snabb leverans av korrekt tryck. Med lanseringen av V2 ändrades färgen på tryckmätarna från ljus till svart. Dessutom är kokaren isolerad på V2 vilket sänker energiförbrukningen.

Giotto Evoluzione
Giotto Evoluzione V2

Cellini Evoluzione
Cellini Evoluzione V2

Evoluzione R

Rocket Espresso Evoluzione R är uppföljare till Evoluzione V2. Evoluzione R har förutom flera ändrade designdetaljer nu även elektronisk temperaturstyrning PID/NTC. Fördelarna med elektronisk temperaturstyrning är att du själv enkelt kan justera temperaturen på en digital panel samt att du slipper det mekaniska ljud som finns med mekanisk pressostat som klickar när den slår till och av elementet. Evoluzione R har möjligheten att ta vatten från den inbyggda tanken eller anslutning till vattennät. Spillvattenbrickan kan tömmas manuellt eller kopplas till avlopp. Rotationspump som ger tystare gång och snabb leverans av korrekt tryck. Kokarna är isolerade vilket sänker energiförbrukningen.

Giotto Evoluzione R
Mozzafiato Evoluzione R

Dubbla kokare

Rocket Espresso har idag två modeller med helt separata kokare för kaffebryggning respektive ånga/hetvatten. Temperaturen regleras individuellt med PID. Espressomaskinerna har inbyggd vattentank men kan även anslutas till vattennät. Rotationspump som är den vanligast förekommande pumpen i stora espressomaskiner. 

R58
R60 V
R NINE ONE

Professionella espressomaskiner

Rocket Espresso tillverkar kaffemaskiner av högsta kvalitet med stor driftsäkerhet.

RE A med 2, 3 eller 4 bryggrupper
RE S med 2, 3 eller 4 bryggrupper

R9 med 2, 3 eller 4 bryggrupper

Boxer med 1 eller 2 bryggrupper
 

Service och reparation

Monteriva är generalagent för Rocket Espresso kaffemaskiner. Vi utför service och reparation på samtliga kaffemaskiner från Rocket Espresso. Semiprofessionell espressomaskin lämnas normalt in i vår butik för service och reparation. I Stockholm behöver det inte föranmälas utan kom förbi med maskinen så åtgärdar vi den normalt inom 3 arbetsdagar. Stora espressomaskiner lagar vi oftast hos kund, kontakta vår kundservice för bokning.

Garanti

Monteriva hanterar garantiåtgärder för alla kaffemaskiner som vi har sålt direkt eller via någon av våra återförsäljare. Kaffemaskiner lämnas hos oss för garantiåtgärder. Står du i tankarna inför köp så bör du beakta värdet av att ha bra service & support, det är ingen slit och släng produkt du överväger. Här kan du läsa mer om våra köp- och garantivillkor.

Produkter

Menu