STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

träffar.

No hits.

Rocket Espresso

Rocket Espresso startades av nyazeeländaren Andrew Meo och italienaren Daniele Berembruch med ett specifikt mål: att skapa vackra handgjorda espressomaskiner som kan göra den finaste espresson. "Fatto a Mano" säger de, gjorda för hand säger vi och världen säger perfektion.

Vissa anser att espressomaskinerna som tillverkades av det italienska företaget ECM under 1980-talet är legendariska. Rocket Espresso köpte rättigheterna till att tillverka just dem och de senaste åren har de jobbat mot att skapa den bästa upplevelsen för alla kaffeälskare. De tillverkar både kaffemaskiner och tillbehör, exempelvis skumkannor och pressar.

Kaffemaskiner

Rocket Espresso har tillverkat följande kaffemaskiner som vi lagerför reservdelar till och har stor kunskap om. Giotto och Cellini (numera uppdaterad till Mozzafiato) är de vanligast förekommande espressomaskinerna. Namnet anger vilken yttre form maskinen har, konstruktionen i övrigt är likadan för motsvarande utförande.

 

Premium Plus, Plus, Plus V2, Appartamento

Dessa maskiner tar endast vatten från inbyggd tank och har vibrationspump. Temperaturreglering med pressostat, termosifon värmeväxlare och vibrationspump. Föregångare till dessa maskiner listar vi under varumärket ECM.

Modell

Lanserad
Giotto Premium Plus  
Giotto Plus  
Giotto Giro d'Italia Limited Edition - jubileumsmaskin begränsad upplaga 100 numrerade exemplar. Nr 2/100 finns uppställd i vår butik.  
Cellini Premium Plus  
Cellini Plus  
Cellini Plus V2  
Cellini Classic  
Appartamento 2016

 

Plus PID / PID

Rocket Espresso Plus PID är en vidareutveckling av Plus V2. Temperaturstyrning sker med PID vilket innebär att temperaturen avläses med en NTC och regleras elektroniskt. Temperaturen kan justeras på en display som sitter dold under spillbrickan. Kokaren är isolerad vilket sänker elförbrukningen.

Modell

Lanserad
Giotto Plus PID  
Cellini Plus PID  

 

Type V

Rocket Espresso Type V är uppföljare av Plus PID/PID med förnyad design. Temperaturstyrning sker med PID vilket innebär att temperaturen avläses med en NTC och regleras elektroniskt. Temperaturen kan justeras på en display som sitter dold under spillbrickan. Kokaren är isolerad vilket sänker elförbrukningen.

Modell

Lanserad
Giotto Type V tidigt 2017
Mozzafiato Type V tidigt 2017

 

Evoluzione

Rocket Espresso Evoluzione har möjligheten att ta vatten från den inbyggda tanken eller anslutning till vattennät. Spillvattenbrickan kan tömmas manuellt eller kopplas till avlopp. Rotationspump som ger tystare gång och snabb leverans av korrekt tryck. Med lanseringen av V2 ändrades färgen på tryckmätarna från ljus till svart. Dessutom är kokaren isolerad på V2 vilket sänker energiförbrukningen.

Modell

Lanserad
Giotto Evoluzione  
Giotto Evoluzione V2  
Cellini Evoluzione  
Cellini Evoluzione V2  

 

Evoluzione R

Rocket Espresso Evoluzione R är uppföljare till Evoluzione V2. Evoluzione R har förutom flera ändrade designdetaljer nu även elektronisk temperaturstyrning PID/NTC. Fördelarna med elektronisk temperaturstyrning är att du själv enkelt kan justera temperaturen på en digital panel samt att du slipper det mekaniska ljud som finns med mekanisk pressostat som klickar när den slår till och av elementet. Evoluzione R har möjligheten att ta vatten från den inbyggda tanken eller anslutning till vattennät. Spillvattenbrickan kan tömmas manuellt eller kopplas till avlopp. Rotationspump som ger tystare gång och snabb leverans av korrekt tryck. Kokarna är isolerade vilket sänker energiförbrukningen.

Modell

Lanserad
Giotto Evoluzione R tidigt 2017
Mozzafiato Evoluzione R tidigt 2017

 

Dubbla kokare

Rocket Espresso har idag tre modeller med helt separata kokare för kaffebryggning respektive ånga/hetvatten. Temperaturen regleras individuellt med PID. Espressomaskinerna har inbyggd vattentank men kan även anslutas till vattennät. Rotationspump som är den vanligast förekommande pumpen i stora espressomaskiner sitter i R58 och R60 V. R Nine One har en volymetrisk permanentmagnet pump samt även en vattenfylld bryggrupp (inte en E61 som de allra flesta på marknaden har).

Modell

Lanserad
R58  
R60 V  
R Nine One sent 2017

 

Porta Via

Med ett helt nytänkade koncept presenterades Rocket Espresso Porta Via år 2018. Tanken med Porta Via är att möjliggöra smidig flytt av espressomaskinen som handbagage med båt, tåg samt till och med flyg. Den portabla boxen har plats för alla tillbehör samt accessoarer som behövs för att brygga en perfekt kaffe i alla miljöer.

Modell

Lanserad
Porta Via sent 2017

 

Professionella espressomaskiner

Rocket Espresso tillverkar kaffemaskiner av högsta kvalitet med stor driftsäkerhet.

Modell

Lanserad
RE A med 2, 3 eller 4 bryggrupper  
RE S med 2, 3 eller 4 bryggrupper  
R8 med 2, 3 eller 4 bryggrupper  
R9 med 2, 3 eller 4 bryggrupper  
R9 Variable med 2, 3 eller 4 bryggrupper  
Boxer med 1 eller 2 bryggrupper  

 

Service och reparation

Monteriva är generalagent för Rocket Espresso kaffemaskiner. Vi utför service och reparation på samtliga kaffemaskiner från Rocket Espresso. Semiprofessionell espressomaskin lämnas normalt in i vår butik för service och reparation. I Stockholm behöver det inte föranmälas utan kom förbi med maskinen så åtgärdar vi den normalt inom 3 arbetsdagar. Stora espressomaskiner lagar vi oftast hos kund, kontakta vår kundservice för bokning.

Garanti

Monteriva hanterar garantiåtgärder för alla kaffemaskiner som vi har sålt direkt eller via någon av våra återförsäljare. Kaffemaskiner lämnas hos oss för garantiåtgärder. Står du i tankarna inför köp så bör du beakta värdet av att ha bra service & support, det är ingen slit och släng produkt du överväger. Här kan du läsa mer om våra köp- och garantivillkor.

Produkter

Menu