Beskrivning
Italien är ett föregångsland när det gäller alternativodlad mat och dryck. Vårt certifierade ekologiska kaffe är godkänt och kontrollerat av Consorzio il controllo dei prodotti biologici i Bologna.
Smaken på Biologica är fyllig och rund med en elegant eftersmak. Aromerna kännetecknas som en elegant kombination av fruktighet tillsammans med noter av valnöt och choklad. Även om kaffet består av enbart arabicabönor har vi valt att dämpa lite av syrligheten som är så typisk för arabica. Detta är vårt mildaste espressokaffe.
Bönorna i Biologica odlas på 1200 meters höjd över havet i bergskedjan Sierra Madre de Chiapas i den absolut mest södra delen av Mexico. Biologica består av två olika typer av Arabicabönor: Catimor och Catuaí.
Catimor har influenser av Robusta tack vare att det är en hybrid av Timor Hybrid (genetiskt relaterad till Robusta) och Caturra. Detta betyder att syran är något lägre medan bitterheten är förhöjd. För att skapa ett Arabicakaffe som fortfarande passar in i den italienska kaffekulturen genom att inte vara allt för syrligt lämpar det sig väl att använda bönor såsom Catimor.
Catuaí är till smaken en något sötare böna vilket i kombination med den naturliga syrligheten som alla Arabicabönor har gemensamt skapar en välrundad smak. Catuaí är en hybrid av högproduktionsbönan Mundo Novo and kompakta Caturra. Tack vare denna kombination har Catuaí blivit en storfavorit hos många kaffeodlare, cirka 50 procent av alla bönor som odlad i Brasilien idag är Catuaí.
Kombinationen av Catimor och Catuaí leder till en välbalanserad blandning som nyttjar den förhöjda bitterheten och minskade syran från Catimor samt den sötare noten från Catuaí.
Smaken på Biologica är fyllig och rund med en elegant eftersmak. Aromerna kännetecknas som en elegant kombination av fruktighet tillsammans med noter av valnöt och choklad. Även om kaffet består av enbart arabicabönor har vi valt att dämpa lite av syrligheten som är så typisk för arabica. Detta är vårt mildaste espressokaffe.
Bönorna i Biologica odlas på 1200 meters höjd över havet i bergskedjan Sierra Madre de Chiapas i den absolut mest södra delen av Mexico. Biologica består av två olika typer av Arabicabönor: Catimor och Catuaí.
Catimor har influenser av Robusta tack vare att det är en hybrid av Timor Hybrid (genetiskt relaterad till Robusta) och Caturra. Detta betyder att syran är något lägre medan bitterheten är förhöjd. För att skapa ett Arabicakaffe som fortfarande passar in i den italienska kaffekulturen genom att inte vara allt för syrligt lämpar det sig väl att använda bönor såsom Catimor.
Catuaí är till smaken en något sötare böna vilket i kombination med den naturliga syrligheten som alla Arabicabönor har gemensamt skapar en välrundad smak. Catuaí är en hybrid av högproduktionsbönan Mundo Novo and kompakta Caturra. Tack vare denna kombination har Catuaí blivit en storfavorit hos många kaffeodlare, cirka 50 procent av alla bönor som odlad i Brasilien idag är Catuaí.
Kombinationen av Catimor och Catuaí leder till en välbalanserad blandning som nyttjar den förhöjda bitterheten och minskade syran från Catimor samt den sötare noten från Catuaí.
Specifikationer
- Varumärke
- Monteriva
- Ekologisk
- EU
- Ekologisk
- EU
- Bruttovikt
- 0.5
- Nettovikt
- 0.5
- GTIN
- 07350045550026
- Nr 2
- MISCBIOL