STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

träffar.

No hits.

E61

De allra flesta espressomaskiner använder sig av E61 bryggrupper. Espressomaskinen som först använde denna nya bryggmetod heter E61 och skapades av Faema. Den använde en volymetrisk pump för att ge vattnet den ideala 9 bars trycket och konstant hålla trycket genom hela extraktionen, till skillnad från levamaskiner. Uppfinningen blev så populär att andra kaffemaskinsmärket började producera deras egna maskiner fast nu med E61 bryggrupper.

Så hur vet ni om just er maskin har en E61 bryggrupp? Jo, har ni en maskin som vi har i vårt semi-professionella segment så har er espressomaskin en E61 bryggrupp. Om ni har en annan maskin är det enklast att helt enkelt göra en snabb internetsökning så har ni svaret på några sekunder. E61 bryggrupper är väldigt vanligt så sannolikheten för att just er maskin har en sådan är stor.

Byte av packning & sil

Att faktiskt byta packningen och silen på espressomaskinen är inte så svårt. Har man gjort det ett par gånger så sitter rutinen i handleden men är man nybörjare så är det vanligt att man finner det lite trixigt. Vi har därför skapat en video med vår egna servicechef där han visar hur man gör. Nedan videon finner ni alla saker han använder så att ni enkelt kan klicka hem det ni behöver.

Grupprenovering

En grupprenovering kan till fördel göras när man känner att ens espressomaskin inte riktigt producerar lika bra kaffe som den tidigare gjort. Efter 3-5 år behöver en sammansättning av packningar och ventiler normalt bytas. För att öka grupprenoveringens livslängd så är det fördelaktigt att använda silikonfett vid bytet. Nedan finns en video där hela processen demonstreras på en Rocket Espresso R58 med E61 bryggrupp.

Vanligtvis så behöver man en 8 mm gruppackning när man renoverar ens espressomaskin men det finns två indikatorer som vägleder en om man egentligen behöver större.

  1. Har man en väldigt gammal espressomaskin och/eller ganska sliten så behöver man oftast större packning.
  2. Om ni efter senaste bytet av packning och sil nu märker att handtaget inte står exakt rakt ut från maskinen, alltså 90° från espressomaskinens framsida, så bör ni använda en större packning.

Service & support

Om ni hellre vill att vi tar hand om allt så är det bara att lämna in er espressomaskin till oss så fixar vi det. Kontakta vår kundservice om fallet är så.

Undrar ni om vi utför service på just er maskin? Leta upp ert märke i länken nedan så får ni reda på svaret!

Klicka här

Menu