STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

träffar.

No hits.

Rocket Espresso

Rocket Espresso startades av nyazeeländaren Andrew Meo och italienaren Daniele Berembruch med ett specifikt mål: att skapa vackra handgjorda espressomaskiner som kan göra den finaste espresson. "Fatto a Mano" säger de, gjorda för hand säger vi och världen säger perfektion.

Monteriva har arbetat med Rocket Espresso och dess föregångare ECM ända sedan 1990-talet när espresso var en nyhet i Sverige. Vissa anser att espressomaskinerna som tillverkades av det italienska företaget ECM under 1980-talet är legendariska. Rocket Espresso köpte rättigheterna till att tillverka just dem och de senaste åren har de jobbat mot att skapa den bästa upplevelsen för alla kaffeälskare. De tillverkar både kaffemaskiner och tillbehör, exempelvis skumkannor och pressar. Vi importerar och distribuerar espressomaskiner och tillhandahåller service på alla kaffemaskiner. Vill du köpa en espressomaskin och vara trygg med ett långsiktigt ägande så har vi kunskapen och kapacitet att ge service och råd. Vi har butik och verkstad i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

Rocket Espresso semiprofessionella espressomaskiner

Söker du en espressomaskin som gör kaffe av samma kvalitet du kan få på det bästa caféet så har Rocket Espresso en espressomaskin för dig. Rocket Espresso är idag det ledande varumärket för vad vi kallar semiprofessionella espressomaskiner. Med semiprofessionell menar vi att maskinen är byggd med komponenter av samma kvalitet som i espressomaskiner som används på café och restaurang. Dessutom har den här typen av espressomaskin samma funktioner som i de på serveringen. Kaffe kan bryggas många koppar i följd med bibehållen temperaturstabilitet. Medan kaffet bryggs kan du samtidigt skumma mjölk med ångfunktionen. Så den huvudsakliga skillnaden är kapacitet. Med en semiprofessionell espressomaskin brygger man några tiotal koppar kaffe varje dag medan de större espressomaskinerna har kapacitet för att brygga hundratals koppar varje dag.

 

Rocket Espresso semiprofessionella kaffekvarnar

Rocket Espresso har även kaffekvarnar som maler kaffebönor till perfektion. Kaffe mals från bönor till ett finmalet kaffepulver direkt före det bryggs till espresso för att uppnå bästa kvalitet. På kvarn från Rocket Espresso kan du självklart ställa in malningsgraden, alltså hur fina korn det ska bli av kaffet. Malningsgraden styr det huvudsakliga motståndet som kaffe ger när espressomaskinen med tryck pressar vattnet genom kaffet. Dosering av kaffe är också en viktig del för att reglera motståndet. Med en kaffekvarn från Rocket Espresso kan du programmera malningstiden på kvarnen och därmed dosering av kaffe. Det gör det enkelt att brygga god espresso. Rocket Espresso kaffekvarnarna är byggda för att klara av kapaciteten för vanliga semiprofessionella espressomaskiner.

 

Rocket Espresso professionella espressomaskiner

Rocket Espresso tillverkar även espressomaskiner för professionell användning. Driver du ett café eller restaurang så har Rocket Espresso espressomaskiner som passar ditt kapacitetsbehov. En espressomaskin i den här klassen passar även utmärkt på jobbet när ni är många som vill dricka gott kaffe.

 

Rocket Espresso tillbehör

Rocket Espresso har tagit fram tillbehör som kompletterar din espressomaskin och kaffekvarn.

 

Menu