STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

träffar.

No hits.

Grönt te

10 PRODUKTER

För 5 000 år sedan upptäcktes grönt te av kineserna. Från växten Camellia sinesis utvinns grönt te som sedan inte tillåts oxidera. Detta betyder att tebladen rostas eller ångas snarast efter skördning. Detta medför den karaktäristiska vegetabiliska smaken som kännetecknar grönt te. Eftersom att teet inte oxideras så är hållbarheten kortare och är mer utav en färskvara än vanligt svart te. Men en hel del nyttiga ämnen bevaras, så som C-vitamin, i och med att processen aldrig tar plats.

För att det gröna teet ska utvecklas så bra som möjligt så måste man vara försiktig vid bryggningen. Vattnet får aldrig gå över 85 grader och den rekommenderade temperaturen är mellan 70 och 80 grader. En ungefärlig dosering när man ska brygga grönt te är: cirka två teskedar (cirka fem gram) te till två deciliter vatten.

Menu