STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

träffar.

No hits.
Espressomaskiner semi-pro

Rocket Espresso - R Nine One

R Nine One från Rocket Espresso är designad av den italienska ingenjören Ennio Berti som ville åstadkomma en ännu mer precis temperaturstabilitet för att varje espresso ska bli perfekt. Med vattenfyllda bryggrupper för att främja temperaturstabilitet genom PID kontrollerad elektronik i kokarna gjorda helt i rostfritt stål kan man minst sagt säga att han lyckades.

R Nine One är gjord för den professionella hemmabaristan samt för mindre serveringar som vill servera riktigt bra kaffe. Ergonomiskt bra ångvrede med två hål ger riktigt starkt tryck på ångan. Mjölken är klar inom några sekunder precis som på espressomaskiner för kommersiellt bruk.

Rocket Espresso R Nine One är en väldesignad professionell espressomaskin som ser riktigt snygg ut såväl på det lilla caféet som hemma i köket. Denna maskin har en unik design och kapacitet för dess storlek. Espressomaskinen har en inbyggd vattentank men går även att vatten- och avloppsansluta.

Den kanske främsta specifikationen som gör R Nine One till en espressomaskin i särklass är bryggprofilerna. Möjligheten att anpassa 5 unika bryggprofiler gör att man kan experimentera runt nästan allt för länge. Inom dess bryggprofiler kan man ställa in 5 olika parameter, med detta menas att man kan ställa in 5 olika tryck- och tidsinställningar i samma bryggning. Alltså, om man skulle vilja imitera en levamaskin (espressomaskin som man manuellt skapar tryck genom att dra ned en vertikal spak) så kan man programmera en profil så att man exempelvis i (1) 5 sekunder kör 12 bar, (2) 6 sekunder kör 11 bar, (3) 4 sekunder kör 10 bar, (4) 4 sekunder kör 9 bar och avslutar med att köra (5) 8 bar i 6 sekunder. Här har man alltså valt att ändra trycket och tiden 5 gånger, vilket är det maximala antalet. Trycket kan ställas in mellan 0.1–12 bar. Nuförtiden är det vanligt att man vill göra en så kallad pre-infusion vilket innebär att man blötlägger kaffet lite innan man börjar den faktiska bryggningen. Somliga påstår att detta gör en avsevärd skillnad medan andra hävdar att det knappt märks av. Varför inte skapa två olika profiler varav ena använder pre-infusion och den andra brygger på traditionellt vis? Prova fram själv och hitta ditt eget svar.

Alla dessa inställningar hittas enkelt i den digitala displayen på Rocket Espresso R Nine One. Sida 2 av menyn visar en graf-symbol i hörnet längst ned till höger, klicka på denna för att ändra profilerna. Den vänstra kolumnen anger tid och den högra anger tryck. Läs gärna den medföljande manualen för att se exakt hur allt ställs in.

När man väl har ställt sin profil och brygger kommer en graf på den digitala displayen att visa trycket och tiden kontinuerligt. För den galne kaffeälskaren är detta en häftig upplevelse som möjliggör absolut perfektion. Kolla bara på kurvan och bedöm om något skulle kunna förbättras till nästa gång. Inte bara ser det coolt ut, det hjälper även ganska rejält.

Rocket Espresso R Nine One är utrustad med en vattenfylld bryggrupp vilket i princip innebär att flödet mellan gruppen och kokaren är kontinuerlig. Detta betyder att temperaturen alltid är densamma vilket medför att resultaten är otroligt jämnt kopp till kopp. R Nine One är dessutom utrustad med en volymetrisk permanentmagnetpump. Detta innebär en tystare, stabilare bryggning av din espresso.

Inte nog med att man kan göra riktigt bra kaffe på R Nine One, den är dessutom väldigt praktisk med dess programmerbara on-off funktion. Inom ett 24 timmars spann kan man ställa in så att den stängs av och sätts på 2 gånger. Detta betyder att kaffemaskinen kan vara redo för användning när man går upp på morgonen och är i stort behov av kaffe. Sedan stängs den av lagom tills man går till jobbet för att sedan sättas på så att kvällens kaffe efter middagen också blir utmärkt. Och under natten är den avstängd för att spara på energin och därmed miljön.

Det nya ångsystemet är utrustat med en trycksensor som gör en stor skillnad för baristan som vill producera många perfekta koppar i rad. Den tidigare NTC temperatursensorn som föregående modeller har haft fungerar så att när baristan öppnar ångan så dröjer det upp till 15 sekunder för att en märkbar skillnad i temperatur kan uppmärksammas av sensorn. När den väl känner av en skillnad så signalerar den till systemet att slå på elementet för att bibehålla värmen i kokaren och därmed även trycket. Detta betyder att ett visst ojämnt tryck kan förekomma med tanke på tidsfördröjningen. Den nya trycksensorn skickar en signal om tryckförändring direkt när baristan öppnar upp ångan. I detta ögonblick ser sensorn till att systemet får reda på detta och slår på elementet direkt. Detta gör att ångtrycket blir jämnare än någonsin och den hårt arbetande baristan aldrig behöver tänka på att en viss skillnad kan förekomma. Kort och gott är den äldre en temperatursensor och den nya en trycksensor vilket ökar temperaturstabiliteten vid skumning av mjölk.

Läs mer
Dela Skriv ut
Finns i lager Artikelnr: 7704

Tekniska specifikationer

Bredd 410 mm
Djup 505 mm
Höjd 430 mm
Pump Volymetrisk permanentmagnet pump
Kokare (liter) 5.5 L
Vattentank 2 L
Effekt Element 1600 W
Elektronik PID
Bryggrupp Vattenfylld bryggrupp
Nettovikt 47.4 kg

Menu