Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer
En kopp kaffe tack... räcker inte längre för att beskriva vad man önskar. Före intåget av den italienska kaffetraditionen förhöll sig diskussionen möjligen kring om du ville ha en skvätt mjölk. Kanske lite socker eller så drack du "på bit".
Vi har sammanställt de vanligaste recepten som man bör känna till när man arbetar på café men även en del specialrecept som kan vara kul för den kaffeintresserade. Även om inte alla recept finns på menytavlan så kan man ändå servera kaffet efter kundens önskemål.
För att kunna bemästra dessa kafferecept så är det bra att kunna grunderna innan. Länken nedan beskriver detaljerat hur man bör brygga en espresso, om du vill ha en mindre omfattande beskrivning av detta så är det bara att klicka på Espresso i sidobaren.
Läs om Espressobryggning
Precis som tidigare nämnt så är grunderna nyckeln till ett gott kaffe. Alla kafferecept innehåller inte mjölk men om du vill göra en kaffedryck med skummad mjölk i så kan det vara bra att läsa vår guide som kan nås via länken nedan.
Läs om Att skumma mjölk
Caffè normale utgör grunden för de flesta italienska kafferecept.
Läs mer
Caffè doppio är två espresso serverade i en kopp.
Kort dragen espresso.
En långt dragen espresso.
Caffè americano är den italienska tolkningen av bryggkaffe.
Espresso fläckad med en skvätt skummad mjölk.
50% espresso och 50% skummad mjölk.
Cappuccino är det italienska förmiddagskaffet.
Som en blandning av cappuccino och caffè latte.
Caffè latte har blivit den svenska vuxenvällingen.
Skummad mjölk som fläckats med en espresso.
Klassiskt italienskt hemmakaffe.
Klassisk svensk bryggmetod.
Franskt presskaffe ger trevlig presentation.
Islatte är en kyld latte som ofta smaksätts för en mildare smak.
Freddo cappuccino är en grekisk variant av islatte.
Frappé är en svalkande dryck från Grekland.
Latte med chokladsmak.