Vad är en dubbel espresso?

Un Caffè Doppio betyder dubbel espresso på italienska och är en riktig storfavorit bland kaffedrickare runt om i världen. En dubbel espresso är gjord på dubbla portioner malet kaffe, till skillnad från en enkel espresso. Normalt sett innebär det att man använder ett större antal finmalda kaffebönor för att skapa en starkare smak och ett högre koffeininnehåll.

Hur gör man en dubbel espresso?

Att göra en dubbel espresso hemma är relativt enkelt om du har tillgång till en espressomaskin och en kaffekvarn. Kaffekvarnen bör sättas till en grov inställning, för att producera tillräckligt med kaffe som krävs för en dubbel espresso. Nedan beskriver vi närmare vilken mängd kaffe du behöver till en dubbel espresso och hur du går tillväga under bryggningsprocessen.

recept

Så här gör du:

  1. Mal färska kaffebönor i din kaffekvarn. Vi rekommenderar 14–20 gram kaffe.
  2. Fyll espressomaskinen med vatten och säkerställ att den har rätt temperatur.
  3. Bryggtiden är cirka 25 sekunder och ger cirka 50 ml dubbel espresso.
  4. Servera direkt!

ESPRESSOMASKINER

För att brygga espresso behöver du en espressomaskin och en kvarn.

Espressomaskiner för hemmabruk
Kaffekvarnar för hemmabruk