STÄNG

Denna webbplats använder cookies för statistik, anpassat innehåll och annonser. Läs mer

träffar.

No hits.

Frappé

Från Grekland kommer denna svalkande kaffedryck som uppfanns år 1957. På i princip alla grekiska caféer går denna dryck att beställas. I originalet skakar man ihop kaffe, vatten och socker för att skapa en skumtäckt islatte som man sedan toppar med några iskuber och ett sugrör. Drycken har genomgått ett flertal förändringar genom åren. Den vanligaste justeringen är att allt fler har ersatt vattnet mot mjölk för att skapa en fylligare version. I och med detta har även en betydligt mer krämig variant uppkommit där man använder glass.

Da Vinci Frappé

Detta härliga frappépulver från Da Vinci är hur enkelt som helst att blanda ihop. Färdig frappé på en minut genom att addera mjölk, espresso och is i en blender tillsammans med Da Vinci Frappé. Använd en syrup eller sås för att göra drycken ännu lyxigare. Till skillnad från originalreceptet rekommenderar vi att man krossar isen samt även blandar Da Vinci Frappé med mjölk men det går absolut att blanda med vatten om man hellre vill det. Krossningen av isen ger drycken en härlig konsistens och en fylligare känsla. Hur krossad isen ska vara är en smaksak, vissa föredrar det där lilla tuggandet medan andra vill ha sin frappé slät.

Recept

Följande recept genomförs på samma sätt och motsvarar ungefär 3 dl färdig dryck. Börja med att addera alla ingredienser i en blender. Mixa sedan ihop allt tills isen har krossats rejält. Häll upp i ett högt glas och garnera med eventuella toppings och avsluta med att sätta i ett sugrör.

Original Frappé

  • 1 dubbel espresso
  • 1 dl / 70 g Da Vinci Frappé Vanilla
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 skopa / 7–8 bitar / 115 g is

Mocha Frappé

  • 1 dubbel espresso
  • 1 dl / 70 g Da Vinci Frappé Vanilla
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 msk Cioccolata Tradizionale
  • 1 skopa / 7–8 bitar / 115 g is

Toppa med grädde och ringla över Da Vinci Chocolate Sauce.

Karamell Frappé

  • 1 dubbel espresso
  • 1 dl / 70 g Da Vinci Frappé Vanilla
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 pumpar / 1/2 dl Da Vinci Caramel Sauce
  • 1 skopa / 7–8 bitar / 115 g is

Toppa med grädde och ringla över Da Vinci Caramel Sauce.

Går även att byta ut Da Vinci Caramel Sauce mot Da Vinci Strawberry Sauce för att skapa en Jordgubbs Frappé. Toppa då frappén med en jordgubbe för att lyxa till det.

 

 

Menu