Ser mejlet konstigt ut?
Klicka här

Monteriva Nyhetsbrev Mars

Mars månad är äntligen kommen och våren är på ingång! Vi har fått in en hel del nyheter som vi gärna vill introducera samt även några nya villkor för konsumentmaskiner. Helautomatiska kaffemaskiner för alla, en semi-pro kaffekvarn som är vansinnigt tyst samt även helt nya modeller av storsäljarna från Rocket Espresso. Mars bjuder även på fler nyheter som är riktigt spännande om någon vecka, så håll ögonen öppna på vår hemsida och sociala medier!

Nya villkor för konsumentmaskiner
Den 13 mars genomför vi ändring av priser och rabatter på i princip samtliga konsumentmaskiner. Tiderna förändras och vi behöver anpassa oss efter att konsumenter i allt högre grad söker och köper produkter internationellt. Det innebär att vi både sänker och höjer rekommenderade försäljningspriser. Tyvärr innebär denna förändring att vi också sänker rabattsatser till återförsäljare. Er säljare kommer kontakta er inom kort för mer detaljerad information.

Nya modeller från Rocket Espresso
Mozzafiato är en helt ny modell som ersätter Cellini, det finns en mängd likheter men den största skillnaden är att Mozzafiato har fått massiva sidor. Detta gör att modellen hamnar strax över Giotto i prisläge. Giotto och Mozzafiato är tekniskt sett likadana maskiner. Gemensamt för alla är att de har en 1,8 liters kokare och 0,6 liters värmeväxlarsystem precis som tidigare modeller. Sedan tillverkas designen i två utföranden:

Type V - har som tidigare PID versionen vibrationspump och tar endast vatten från tank.

Evoluzione R - är nu utrustad med elektronisk temperaturreglering (PID) och har som tidigare rotationspump och möjligheten att valfritt växla mellan vatten från tank eller nät.

Dessutom har ett flertal mindre justeringar gjorts, bland annat nya ångrör, hetvattenuttag och fötter. Med dessa justeringar ser vi att Rocket Espresso fortsätter att vara det ledande varumärket i segmentet för semi-professionella espressomaskiner. De nya Giotto modellerna kommer finnas i lager från 20 mars och Mozzafiato beräknas in i mitten av april.

Vi har återstående lager av Giotto Evoluzione V2, Giotto PID och Cellini PID. Sänkning av priserna genomförs på dessa modeller och de är tillgängliga så långt lagret räcker.

Eureka Atom
En annan nyhet är den florentinska kaffekvarnen Atom från Eureka. Denna makalöst tysta on-demand kvarn är riktigt snabb och effektiv. Malningsgraden ställs in med en steglös mikrometerjustering vilket är perfekt för alla som vill kunna njuta av den perfekta espresson. Den kan både användas till att mala espresso men även bryggkaffe. För caféer och restauranger som vill ha lite extra färskt bryggkaffe rekommenderar vi denna kvarn. Den passar utmärkt på ställen där lite lägre kaffevolymer konsumeras.

Helautomatiska kaffemaskiner
Monteriva har inlett samarbete med Carimali från Bergamo som har en lång tradition i att tillverka helautomatiska kaffemaskiner för professionella miljöer.

En av de mest framstående nyheterna är Armonia Soft Plus LM som är en användarvänlig helautomatiska kaffemaskinen med en 7" touch screen display. Den är utrustad med två kvarnar, en instantbehållare för exempelvis choklad och den går att ansluta till en mjölkkyl. Denna helautomatiska kaffemaskin passar utmärkt på hotellfrukosten, vid konferensrummet eller i receptionen tack vare hur enkel den är att använda och sköta om. Vi erbjuder återförsäljare samarbete i flera former för helautomatiska kaffemaskiner, kontakta oss för mer information.