Ser mejlet konstigt ut?
Klicka här

Nyhetsbrev Augusti

Prisjusteringar
En förändrad valuta leder till ett behov av förändrade priser. Ännu har vi inte justerat priserna men från och med den första september kommer en generell prisjustering träda i kraft. Detta innebär bland annat en ökning på listpriset av kaffe med 10 kronor per kilo.

Hur man kalibrerar kvarnen
Har ni någonsin upplevt att kaffekvarnen inte riktigt håller måttet och 25 milliliter kaffe inte kommer ut på 25 sekunder? Vanligen kan två lättidentifierade situationer ha uppstått:

  1. Rinner espresson för sakta så är kaffet malet för fint: kornen är för små och när de packas tätt har vattnet svårt att tränga sig igenom.

  2. Rinner espresson för snabbt så är kaffet malet för grovt: kornen är för stora och när de packas uppstår glipor vilket tillåter mycket vatten att ta sig igenom.

Känner ni igen något?

På varje kaffekvarn i vårt sortiment finns möjligheten att ställa in malningsgraden, alltså grovleken på det malna kaffet. Om man använt kvarnen tidigare men för tillfället känner att den inte maler perfekt så krävs det oftast bara en väldigt liten ändring av malningsgraden. Vrid därför endast lite i taget på det hjul, platta eller vred som används för inställning. Mal kaffe till en espresso och brygg den för att kolla om det blev bättre. Pröva er fram med samma metod tills espresson bryggs i lagom tempo på rätt tid, 25 milliliter på 25 sekunder är målbilden.

Sedan är det bara att servera kaffet!